ZG More Than Just Gold Pendapatan Pasif Bersama Zenith Gold, Pasif & Mudah...Sit and Relax 400 hari
Login ID :  Katalaluan :     Lupa password? Daftar Sekarang

Untuk sebarang pertaanyaan sila hubungi admin di

 talian/WhatsApp   +6738160979

 

 


 


 

       HUBUNGI ADMIN SEKARANG!!!

      +6738160979 - Amal

     

 

 


HashFlare



 


Soalan Lazim

1. BERCAKAP TENTANG RESIKO & JAMINAN??
White down pointing backhand indexWhite down pointing backhand indexWhite down pointing backhand indexWhite down pointing backhand index

Ada tak sesapa boleh tolong jawab???

**["ada jaminan ka d ZG ne duit tidak hilang ?"]**


Bisnes mcm ni pernah dipraktik seperti mana geneva gold, tok belagak bukankah tidak diluluskan oleh bnm?

Jawapan:
Soalan yang bgus dan baik..ahli2 yg dh join sila baca jawapan ini supaya jika ada lagi soalan-soalan yg sama senang untuk anda menjawab.

Soalan tentang jaminan...

Jawapan:

Tidak ada satu bisnes pun yang beri jaminan kepada ahli-ahli nya hatta yang ada hitam putih aggrement pun banyak kencing ahli..aggreement hanya sekadar kertas biasa walaupun ia diendose by lawyer...makna kata setiap biz tak ada beri apa-apa jaminan termasuk biz ini..jika satu perkara tak diingini berlaku maka itu lah risiko yg perlu diambil oleh seluruh ahli, di sini lah datang konsep rezeki dlm perniagaan 9/10. kenapa?? sebab dalam perniagaan ada elemen risiko berbanding makan gaji hanya 1/10 rezeki..makan gaji xde apa-risiko risiko sebab itu gaji kita hanya sebanyak itu saja setiap bulan..

Soalan BNM / AMBD

Jawapan:

Di malaysia memang tidak ada satu company atau biz pun yg menjalankan investment atau pelaburan diluluskan bank negara..jika bnm lulus pendek kata tutup lah bank2 perdagangan di malaysia..jwpn detail rujuk jwpn di bwh:-
↓↓

hendak melabur dalam pasif biz lebih-lebih lagi dalam forex dan gold kena semak beberapa perkara..

pertama: syarikat-adakah syarikat itu dari dalam atau luar negara? jika ia dari dalam ngara dan berdaftar di dlm negara BNM/AMBD?, ada opis di dlm ngara memang akan kena dengan BNM..tetapi jika syarikat itu dari luar ngara, berdaftar di luar ngara dan tak ada opis di malaysia, BNM tak ada hak nak tutup, nak halang atau nak beku akaun syarikat itu...BNM tidak ada kuasa untuk ambil tindakan membeku akaun dan sebagainya ke atas syarikat-syarikat yang berdaftar secara sah di luar luar. yang boleh dibuat BNM ialah menyenaraikan sahaja sebagai syarikat tidak berlesen...

Banyak kes bagi syarikat luar ngara BNM tak boleh buat apa-apa melainkan mampu senaraikan sebagai syarikat yang tidsk berlesen sahaja di list syarikat2 tidak berlesen..banyak syarikat luar ngara yg disenarai tetapi hari ini syarikat2 itu masih beroperasi sampai ke hari ini..

Syarikat genevagold satu masa dulu mmg kena dgn bnm krn geneva adalh syarikat dr malaysia yg menjalankan prgm pasif..

Oleh itu, jika ada mana-mana biz/program yang buat plan pasif terutama dlm bidang gold yang syarikatnya di malaysia, berdaftar dgn ssm, ada pula opis di malaysia, maka hati-hati lah mungkin syarikat itu terdedah untuk dicekup bnm..

Satu masa dulu buluhemas, noraz travel, dan banyak lagi syarikat malaysia bungkus krn dickup bnm..hari ini banyak diluar sana syarikat2 malaysia menganjur prgm pasif ada yg berupa biz mlm, ada investmen dlm forex, kutu dll..

Kalu syarikat itu adalah syarikat yg menjalankan biz MLM dan ada plan duduk diam dapat duit spt YSLM sblum ini, maka syarikat itu akn berdepan dgn tindakan serbu olh pihak KPDNKK dan lesen AJL syarikat itu akn dibatalkan kerana kesalahanan mekanggar syarat lesen diluluskan..

Gunakan panduan ini supaya anda tdk terjebak dan tdk menjadi mangsa skim-skim hit n run yg bertabur di internet..


AMBD = Autoriti Monetori Brunei Darussalam. keretan akhbar

News Paper....
sebagai pelabur kita perlu bijak dari terjerumus biz/scam yang bermacam-macam sekarang gunakan panduan di laman utama saya kongsikan. Yang penting mesti syarikat tersebut berdaftar , kebanyakan warga brunei juga membeli emas dan membuat pelaburan emas di Publicgold, perlu ingat Publicgold hanya berdaftar di malaysia dan tidak berdaftar di Brunei, ZG berdaftar di UK. Forex jangan cakap la pun nada opis di brunei...banyak broker ada yang regulated and inda. smiley


2. Ramai yg bertanya.....

Macam mana ZG boleh bagi keuntungan secara kompounding?

Macam mana ZG boleh bg goldbar?

ZG ni rolling money ke?

Money game ke?

Untuk pengetahuan semua, ZG merupakan syarikat yang berurusan dengan syarikat² emas antarabangsa di seluruh dunia. Antara syarikat yg berurusan dengan ZG :-

📍Pamp Suise
📍Johnson Matthey
📍Valcambi suisse
📍The Royal Mint
📍Umicore
📍Emirates Gold
📍Metalor
📍Argor Heraeus SA
📍The Perth Mint Australia
📍JP Morgan (bank)
📍Dll...

ZG mampu memberi pulangan dalam bentuk goldbar kerana ZG sendiri merupakan syarikat perlombongan emas dan menguruskan jual beli emas fizikal.


3. Apa laman web rasmi zenith gold?

   Jawapan: Laman web rasmi zenith gold ialah https://www.zenithgolds.com/ dan untuk acess member area         

                 https://members.zenithgolds.com/site/login

Kenali zenithgolds investing https://www.zenithgolds.com

PELABURAN SAHAM EMAS COMPOUNDING 🚫 zenithgolds hight security 🚫 zenithgolds TRUSTED YES

HTTP adalah singkatan dari HyperText Transport Protocol, iaitu salah satu protokol yang mengandungi bahasa yang difahami antara webserver dan klien (web browser di pc).

Jadi apa perbezaan huruf S yang membezakan antara HTTP dan HTTPS?
“S” adalah singkatan daripada “Secure”. Jika anda mengunjungi laman Web , lihatlah alamat di web browser, ia akan biasanya dimulai dengan ini: http://.

Ini bererti bahawa website ini ‘berbicara’ dengan menggunakan pelayar biasa yang tidak SELAMAT 🚫

Dengan kata lain, ada kemungkinan ada seseorang yang sedang sekodeng pada komputer anda semasa ‘perbualan’ dengan website.

Jika Anda mengisi borang di laman web tersebut, seseorang mungkin melihat maklumat yang anda hantar ke laman tersebut.

Jadi tidak digalakkan untuk kita tidak pernah memasukkan nombor kad acc bank/ acc no/ maklumat diri anda di laman http!

Tetapi, jika alamat web bermula dengan 🔒https: // , yang pada dasarnya bererti komputer anda sedang berbicara di halaman dalam kod yang selamat dan tiada sesiapa yang dapat mengodam maklumat anda.

Anda faham mengapa hal ini begitu penting, kan?

Jika sebuah laman web meminta anda untuk memasukkan maklumat akaun bank & lln, secara automatik periksa dahulu samaada alamat web bermula dengan 🔒https: // . PERHATIKAN SEBAIKNYA

Jika tidak, jangan memasukkan maklumat sensitif seperti nombor akaun bank/ pengenalan diri.


4. ADAKAH ZENITHGOLD SCAMMER?

ini adalah soalan yang di tanya oleh salah seorg rakan zenithgold pada 2/2/2016.

dan Ini adalah respon dari ZENITHGOLD SUPPORT TEAM diatas pertanyaan rakan kita tu..

Terpulang kepada anda untuk menilai... smileylaugh


5. ISU MENGENAI PELABURAN ZENITH GOLD INTERNATIONAL LIMITED DI SENARAIKAN BNM.

Jawapan:

Perkara adakah syarikat Zenith Gold akan disenarai hitam oleh pihak Bank Negara Malaysia sebagai syarikat tidak berdaftar pasti akan bermain main dalam fikiran anda,Jika anda ingin menyertai program ini.

❣Betul? Syarikat dah betul, Emas memang wujud, masalah pula dengan negara kerana tidak berdaftar dengan kerajaan Malaysia...

Entry ini akan menjawab isu di atas...

💠Pertama sekali, ketahui bagaimana aliran masuk wang yang dilakukan oleh pihak Zenith Gold kepada pelabur dalam membayar profit profit pelabur...

💠Zenith Gold telah melihat segala sudut sebelum menjalankan program ini. Ini demi memastikan bahawa program ini dapat terus bertahan dan berjalan dengan lancar.

💠Zenith Gold sememangnya tidak berdaftar di Malaysia. Jadi secara logik, program yang mereka jalankan adalah salah kerana membabitkan urusan keluar masuk wang negara ke luar negara tanpa melalui kerajaan...

Jadi apa yang dilakukan oleh pihak Zenith Gold?
Pembayaran yang dibuat kepada para pelabur tidak direct kepada akaun bank pelabur, pembayaran akan terlebih dahulu melalui satu agen yang sah berdaftar yang akan menguruskan urusan urusan pengiriman atau pembayaran wang. Agen tersebut sama fungsinya seperti pengurup pengurup wang atau Money Changer yang sah berdaftar di Malaysia ini. Tetapi Zenith Gold tetap tidak menggunakan agen dari Malaysia.

💟Zenith Gold menggunakan agen luar negara. Sebab itu jika anda perhatikan akaun akaun pelabur yang menerima profit dari Zenith Gold tidak akan tertera nama Zenith Gold, sebaliknya 'Cash Deposit'.CREDIT ADV dll.
Sekarang anda nampak sedikit tahap profesioanlisme Zenith Gold dalam isu ini?

Siapa agen yang digunakan oleh Zenith Gold?
Agen tersebut adalah

👉JP Morgan.
[ Sila baca nota...KENAPA ADA CHARGE 10%]

Group penerangan
ZENITH GOLD

email support yes

Translate / Terjemaahan

♤♤♤Translate / Terjemah
Mana-mana kerajaan mempunyai hak untuk menasihati atau memberikan perjalanan atau isyarat kewangan kepada orang ramai atau rakyatnya.

Anda boleh membuat pertanyaan dengan pihak berkuasa tempatan anda kerana kami tidak mempunyai apa-apa percanggahan bidangkuasa berkaitan tindakan ini.

Walau bagaimanapun dan sejauh sistem affiliate ZEN , ia beroperasi seperti biasa dan syarat-syarat atau keadaan masih tidak berubah.


6. Fakta-Fakta yang perlu kita ketahui?

✅Fakta plan zenithgold📝 👇👇👇👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

1⃣) Tak menaja langsung👉layak dapat keuntungan dari ETA antara 0.5%~2.0% sehari selama 400hari yg dikira secara compounding (modal+untung harian digunakan semula utk diniagakan pada hari keesokannya slama 400hari)✔✔✔

2⃣) Menaja seorg layak👉 dapat bonus tajaan 30% dr cv ahli yg join (contoh; ahli join pakej usd100, cv beliau ialah usd25..jadi bonus anda 30%xusd25=usd7.50)😃😃

3⃣) menaja 2⃣org👉layak dpt skali lagi bonus taja 30% dr cv org yg join DAN layak bonus pairing sbyak 40% dr cv yg setara (contoh; jika kedua dua yg join itu sama2 pakej usd100 maka cv utk kedua dua mereka adalah usd25.jadi bonus pairing anda ialah usd25x40%=usd10)👍🏻👍🏻

4⃣) Jika anda menaja 3⃣ org👉anda layak dapat bonus placement 1% dr cv setiap kemasukan ahli baru dr level 1 hgga level 20 tak kira siapapun yg menaja..asalkan masuk saja seorg ahli di bwh anda maka anda dpt 1%..jika penuh shgga 20 level anda terpaksa terima bonus ini min rm1.5juta..😍😍

5⃣) Jika menaja 5⃣org👉anda layak dapat dpt bonus matching eta 3% dr eta harian setiap org dr org2 generasi 1 (level 1) hgga generasi ke 5 (level 5)..bonus ini anda akn dapat setiap hari berterusan slama 400hari..jika penuh downline shgga 5 level anda terpaksa terima bonus ini dgn jumlah yg byk setiap hari dan ia akan meningkat, berganda dr hari ke hari tanpa ada batasan maksima..dr sekecil usd0.15 hgga sebesar2 puluhan ribu malah ratusan ribu ringgit setiap hari selama 400hari..😘😘

6⃣) Dgn 2 org saja tajaan anda itu anda jg layak👉dapat kereta bmw free dr reward yg disediakan utk anda..bila anda layak??👉bila pergerakan kumpulan anda di kiri dan di kanan sudah ramai dan cv terkumpul cukup usd125,000 kiri dan kanan maka anda layak utk terpaksa terima sebuah bmw3series🚘🚘.cukup mudah utk anda miliki kereta mewah.tak mahu kereta anda blh ambil cash yg sama nilai dgn harga bmw3series itu..

💭💭Jadi sekarang pikirkan adakah USD1⃣0⃣0⃣/ RM3⃣8⃣0⃣ /BND140 benar2 besar untuk anda dapatkan keistimewaan yg dinyatakan di atas?

Dan jika anda nak pikir, pikirkan baik dan buruk yg ada di zenith gold ini..dan jika anda tak join, apa pula keuntungan dan kebaikan yg anda dapat❓❓

Semoga kita sama2 berjaya di zenithgold amin...


7. Apa dia FTA di ruangan member  area? apa kegunaanya?

 

Jawapan:

Satu penambahbaikan dalam sistem keselamatan akaun Zenithgold

TFA Code
bermaksud

Two Factor Authentication.
Melalui TFA, anda akan menerima kod melalui SMS. Kaedah seperti TAG code dalam Maybank2u.
Bermakna apabila anda aktifkan TFA ini, akaun anda tidak boleh dibuka tanpa ada code yg dihantar melalui SMS.
Bagaimanapun, ini adalah satu pilihan. Tidak wajib buat. terserah. tak nak aktifkan pun boleh.

Setup TFA Code

Ini adalah pilihan. Walaupun anda tidak aktifkan TFA code ini, anda juga masih boleh login akaun anda. Bermakna ia tidak wajib. Saya sudah cuba, tetapi ia lebih sesuai utk login di PC atau tab atau device kedua yg lain.

TFA sendiri membawa maksud "Two Factor Authentication" iaitu PENGESAHAN DUA FAKTOR.

Login biasa sebelum ini, adalah pengesahan satu faktor. Di mana, anda hanya masukkan username dan pasword dalam satu device tanpa perlu kod @ pasword lain dari device kedua.

Penggunaan TFA code memerlukan anda login menggunakan pasword seperti biasa BERSERTA kod yang dijana di smartphone anda. Kod ini sentiasa berubah-ubah setiap 30 saat.

Cara ini agak sukar jika anda login di smartphone dan pada masa yang sama, anda membuka aplikasi "google authenticator" untuk melihat kod yang dijana di smartphone yang sama.

>> Langkah Pertama, anda perlu "install" dua  aplikasi ini
- Google Authenticator
- Barcode Scanner

Buka website login akaun di PC atau Laptop atau tablet.

>> Login akaun Zenithgold anda.

>> Klik Setup TFA di profil anda.

>> Klik kotak TFA Enable ✔ (1)

>> Buka aplikasi Google Authenticator di Smartphone anda.

>> Klik Setup akaun dan automatik, aplikasi barcode scanner akan dibuka

>> Scan QR code di PC / Laptop / Tablet (2)

>> Masukkan kod yg dijana dalam amartphone anda (3)

>> Klik Save (4)

Logout ; dan anda sekarang sudah boleh login menggunakan TFA Code

>> Masukkan username dan password anda.

>> Buka aplikasi Google Authenticator di smartphone anda.

>> Masukkan nmbor TFA code yang dijana.

>> Masukkan Captcha code (kod warna biru yang juga sentiasa berubah2)

>> Klik Login

******************

Untuk mematikan fungsi TFA code ini, caranya sama sahaja.

>> Login dan klik setup TFA.

>> kemudian klik @ hilangkan tanda ✔ (1)

Tak perlu scan QR code

>> Masukkan kod yang dijana di smartphone anda (3)

>> Klik Save (4)


INFO (1)

LINK-LINK BERKAITAN ZG ZENITHGOLD

Laman web rasmi
https://www.zenithgolds.com

Email syarikat
support@zenithgolds.com

lesen perniagaan yg sah berdaftar (No.Pendaftaran 01593045) di UK dalam rangkaian kerajaan United Kingdom. taip Company Name : zenith gold OR Company Number : 01593045
http://wck2.companieshouse.gov.uk

Maklumat Lengkap Syarikat Zenithgold Limited.
http://www.endole.co.uk/company/01593045/zenithgold-limited?

Link tentang polisi dan terma zenithgolds
http://www.zenithgolds.com/privacy.php

Blog-blog ahli-ahli zenithgolds
www.zenithgoldpowerteam.blogspot.com
www.zenithgoldrocks.wordpress.com


Link-link lain yang berguna untuk memahami ZG.

Sesiapa ada dropbox, boleh download powerpoint presentation ni. Kalau takde, daftar la dropbox.
Share - I' m sharing this Dropbox document from WPS Office.
https://db.tt/B8mbppQf

Senarai swiftcode bank.
http://www.theswiftcodes.com

lesen autoriti mengurus wang dari Financial Services Commission (FSC) Virgin Islands,UK. taip zenith gold atau zenith gold limited di ruangan Search.
http://www.bvifsc.vg

web server yg diiktiraf "Trusted" secara saintifik pada gred A dari SSL LABS https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=zenithgolds.com

Semak tempoh sah website syarikat
www.hyipexplorer.com

Berkenaan mengapa akaun emas maybank dan public bank tidak patuh syariah.
http://abmuhaimin.blogspot.com/2011/09/pelaburan-emas-halal-atau-haram.html?m=1

Jawapan Ustaz Zaharuddin tentang pelaburan online kepada En. Ahmad Syukri.
http://www.zaharuddin.net/pelaburan-&-perniagaan/452-jawapan-kepada-ustaz-pelaburan-internet.html

Video jawapan Ustaz Azhar Idrus tentang Pelaburan.
https://m.youtube.com/watch?v=yHmPmJhw39g

Video penerangan Zenithgolds oleh Master Dealer.
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=MStg6xHN1FM

Video pengenalan zenithgolds (uzaini amir)
https://m.youtube.com/watch?v=PWJ3Kd1EHX4

Video Intro ZG (pokcik pendi)
https://m.youtube.com/watch?v=YKiH3yHahl0

Video Ringkasan Plan zenithgolds (nazri wakyie)
https://m.youtube.com/watch?v=bG-jNTG6odI

Video Pembuka Bicara ZG (Khalizi)
https://m.youtube.com/watch?v=6_W-fsxq3Gg

Video mesin vending emas di London.
https://m.youtube.com/watch?v=OOn4seXQsZI

Watch "Zenithgolds  - The Best,The Rest, The Rare" on YouTube - https://www.youtube.com/watch?v=LGpeIgzFZtc&feature=youtube_gdata_player

Selamat mencuba...


INFO

PERHATIAN ❗❗❗❗
kata laluan pertama...jujur cakap,
 ❌tiada pejabat di Malaysia
❌ Tiada agrement
cuma  modal yg di bayar  senilai akaun zg yg wujud atas penama anda bila join itu sebagai bukti di beri username & password anda boleh monitor sendiri  secara online dan tiada jaminan dan tiada lesen ngan bank negara...ni company luar negara, yang berani risiko sahaja yg boleh join zg..yg ada jaminan hanya asb, unit  trust, tabung hj.... tapi ingat simpan duit d bank pun tiada jaminan, itu pun yang ada ambil pidm... berapa orang  yang ambil?
high retun... high risk,Terus terang... Direct... Sebab nanti kita tidak nak jadi apa2 org salah kan kita... Kalau untung lumrah manusia "diam" enjoy joli... Kalau rugi "tuding jari"...
👍👍👍
Sbb kami pun bukan org company... Ahli biasa juga... Cumanya kami masuk awal... Skrg alhamdulillah.Bila dapat untung nanti Di sanjung2..klu rugi semua salah kan kita..tidak apa yg nak join buleh fikir2..untung sama2 rasa, jika sebaliknya sama2 boleh terima kerugian, ini sekadar peluang, dan tiada paksaan,pujuk rayu dan janjikan bulan bintang...

membuka minda.. Contoh 👇

Baik...
Perkara paling penting sebelum melabur dimana2 pun... Melabur di bank, jaminan hanya pada yang bayar PIDM dan itupun tidak 100% cuma 30% je.

Kita tak yakin Syarikat luar negara, berapa banyak syarikat pelaburan emas dalam negara yang telus? Pelaburan emas Maybank/public bank tak beri emas fizikal.

Risiko pelaburan adalah jumlah pelaburan, semua pelaburan begitu, dan semua pelaburan tak ada jaminan walaupun di dalam negara kita, mengapa pula bila pelaburan ini kita nak jaminan?

Walaubagaimanapun, kita boleh menilai dan mengagak samada risikonya tinggi atau tidak berdasarkan kekuatan syarikat Zenith Gold.

Tepuk dada tanya selera... 👌😊

Biasala tu kawan... Ada orang berniaga makanan, tetapi risiko dia dah ada dalam tangan tu, bila2 masa boleh rugi... Ada yang bekerja makan gaji, risiko kerja makan gaji tak nampak, tapi kalau berlaku apa2, dia on the spot (cth dipecat atau dibuang kerja).

Zenith Gold ni dah lebih 15 tahun dalam industri emas dan baru menawarkan pelaburan begini secara open/online pada bulan september 2014.


7. BERBALOI KE TOP UP?

TOPUP VS TOPUP

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘

KENAPA NAK KENA TOPUP? TAK PAYAH TOPUP TAK BOLEH KE? WAJIB KE TOPUP NI?

Terus terang, supaya tiada salah faham tentang hal ini. Pada hakikatnya memang tiada paksaan dari pihak ZENITHGOLD meminta anda menambah modal pelaburan anda. Modal permulaan anda itu sudah melayakkan anda mempunyai AKAUN EMAS ZENITHGOLD dan anda memiliki keistimewaan sebagai ahli ZENITHGOLD sama seperti ahli ahli yang lain walaupun anda hanya melabur dalam jumlah minima.

Jadi apa yang ruginya kalau kita tak topup!
RUGINYA PADA ACCOUNT ANDA DAN DIRI ANDA.

Bayangkan anda sudah melabur dengan 1 jumlah tertentu malah anda begitu sabar menanti hingga akaun anda matang. 400 hari bukanlah satu masa yang singkat tetapi anda masih setia dengan ZENITHGOLD. Sampai harinya anda layak terima keuntungan anda tetapi pada masa yang sama anda gagal untuk melakukan topup sehingga tempoh bertenang yang ZENITHGOLD berikan tamat dan akaun anda ditutup.

Alangkah ruginya kerana kerana anda sudah mensia siakan peluang menambah pendapatan PASIF dari program affiliate ZENITHGOLD dan jika anda telah melakukan topup tetapi hanya dipenghujung usia akaun, anda sudah tertinggal begitu lama masa kerana jarak antara akaun ke akaun terlalu lama. Untuk anda mendapatkan keuntungan setiap akaun tersebut agak lama dan panjang.

Oleh itu anda rancanglah sendiri perjalanan dan pergerakan akaun anda. Anda boleh umpamakan  ZENITHGOLD ni sebagai kad ATM anda. Anda juga boleh jadikan profite anda sebagai gaji bulanan anda. Caranya tepuk dada tanya selera. ANDA RENUNG RENUNGKAN DAN FIKIR FIKIRKAN. Jangan ada tapi dan jangan ada nanti.

JIKA SAYA YANG DITANYA? JAWAPAN SAYA, rugi la tak topup. Rezeki dah ALLAH pinjamkan.

ZENITHGOLD THE BEST, THE REST, THE RARE

Wallahualam.

Copy Paste from: Fizal@rockjan


8. WARGA INDONESIA JUGA BOLEH JOIN?

Warga indonesia jom buka akaun Zenith gold 😄 di bawah ini senerai bank yang di terima pakai di ZG.

Dear valued member,

In general, we accept all major licensed and commercial  Bank operating in Indonesia or any part of the world.
However  to name a few, please find as follows:

1) Bank Mandari

2) Bank Central Asia (BCA)

3) BII Maybank

4) Standard Chartered

5) CIMB Niaga

6) HSBC

Support Team


9. BILA MASA/WAKTU BOLEH WITHDRAW?

Withdrawal & Redeem Payment System
============

BANK:

Withdraw 1hb - 15hb
Proses bayaran ke akaun bank bermula pada 16hb. Withdraw pada 16hb - 31hb akan diproses pada 1hb dan mengambil masa 7-14 hari bekerja bergantung kepada sistem bank negara/ hari2 tertentu termasuklah hari cuti umum yang panjang.

BITCOIN WALLLET :

Bayaran ke wallet Bitcoin akan dibuat selepas seminggu pembayaran ke akaun bank selesai. Proses diambil dalam masa 20 hari setiap cycle  withdrawal.

REDEEM GOLDBAR :

Pastikan alamat surat menyurat adalah tepat dan betul.

Proses penghantaran dilakukan oleh pihak ajen yang dilantik di setiap Negara.

Sila ambil maklum, Emas ZG akan dihantar dalam masa 30-90 Hari bekerja.


9. [CARA ZG DAPAT UNTUNG DARI PELABUR DIA] ?  

 

Disebabkan ZG sudah cukup baik menggandakan wang kita lebih daripada institusi2 di dalam Malaysia ni. Jadi, mereka mestilah ingin untung juga kan?

Barulah syarikat mereka akan makin maju sebab plan investment yg mereka buat sebenarnya mengungtungkan mereka dan juga kita.

Macam mana mereka nak jana untung dari kita ni? Satu cara yang saya dapat fikirkan ialah *CREDIT* *USD* itu sendiri atau bahasa mudahnya ialah *UNIT* *SAHAM*

Di Zenithgolds. Unit Saham yang kita beli daripada mereka jual ialah berbeza. Rate pada masa sekarang ialah

Kita beli unit saham dgn ZG : 1 USD = RM 3.80

ZG jual unit saham kpd kita : 1 USD = RM 3.00

 

Kalau anda fikir, sebenarnya, ZG telah *UNTUNG* sebanyak *RM 0.80* untuk setiap credit yang dia jual kepada pelaburnya. Jualan credit akan terlaksana apabila pelabur2 WD akaun mereka minimum 200 USD

Okay, Kita ambil contoh iaitu. Purata orang *WD* aset daripada ZG setiap bulan ialah *500,000 USD*. Maksudnya ZG akan untung RM 0.80 setiap 1 USD. Jom kita lihat kiraan ini

1 USD : ZG untung RM 0.80
500,000 USD : ZG untung RM 400,000

Adakah RM 400,000 ribu sebulan itu sedikit? Itu baru 1 cara ZG ambil untung. Ada banyak lagi sebenarnya. Jadi anda fikirlah sendiri. Adakah strategi ZG buat ini akan buat mereka makin berkembang atau tidak?

Kalau makin menguntungkan mereka. Kenapa anda fikir mereka akan bungkus dan tidak akan terus menjalankan pelaburan ini? Risiko itu pasti. Sejauh mana hayat manusia / syarikat hanya Tuhan saja yang tahu.

*Mencuba* *akan* *bagi* *anda* *50%* *berjaya* *50%* *gagal.* *Tak* *mencuba* *akan* *bagi* *anda* *100%* *gagal*

_*ZENITHGOLDS*_ _*IS*_ _*THE*_ _*BEST*_ _*INVESTMENT*


9. BERBEZAAN EMAS ZENITH GOLD DAN PERTH MINT AUSTRALIA?

[EMAS ZG DAN EMAS PMA]


Zenithgolds :
♦Sebuah syarikat yg kukuh dan ianya syarikat yang berwibawa
♦Pelabur utama perlombongan kos rendah yang terbesar di Mexico
♦Pengilang syiling dan jongkong emas berjenama zenith gold, pengeluar mesin emas(vending machine)
♦Mempunyai hubungan kuat dengan syarikat2 emas ternama, perbankan, perindustrian.
♦Penglibatannya dalam industri emas sejak lebih 15 tahun, berjual-beli emas dengan syarikat-syarikat besar seperti
⭐The Perth Mint Australia⭐
Disebabkan itu, cara packaging Emas mereka mestilah mempunyai ciri-ciri yang hampir sama. Jika kita tidak mempercayai bahawa ZG ialah REAL BUSINESS. Adakah kita juga akan meragui bisnes Syarikat The Perth Mint Australia? Walhal Emas ZG dan PMA mempunyai piawaian yg sama dan bertaraf antarabangsa. Adakah syarikat yg menipu sanggup membuat packaging bertaraf antarabangsa? Hal ini jelas menunjukkan bahawa ZG serius dalam bisnesnya!
Pilihan di tangan anda. Kami hanya boleh tunjukkan info dan bukti. Anda yang tentukan..Ayuh daftar akaun emas Zenithgolds anda sekarang..Duit dapat, Emas pun dapat!

www.muamalat.com.my

EMAS PERTH MINT AUSTRALIA

NOTE: Bagi yang dah withdraw tu boleh lah beli Emas Perth Mint di Muamalat Bank mengikut kadar harga semasa. Tak rugi kerana spec dan grading sama, Hanya brand yang berbeza walaupun dari sumber yang sama. ZG Free redeem 1 gram 150 CV. Kita boleh beli 1 gram Emas PMA dengan harga semasa. smiley heart Memang Terbaik Simpan Emas tidak susut nilai emasyes heart

Hubungi admin untuk keterangan lebih lanjut. CEPAT....LAMBAT TINGGAL.